Επίσκεψη στο παράρτημα Λυκείου Ελληνίδων Σύρου


Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μωραΐτη Σύρου, κα Ζαρμπώνη Μαργαρίτα, η Πρόεδρος του ΛΕΣ κα Χριστίνα Λιγοψυχάκη – Δενδρινού, η χορευτική ομάδα του ΛΕΣ και εξωτερικοί συνεργάτες του Ιδρύματος Μωραΐτη Σύρου, στο μέγαρο Πετρίτζη. 28/10/2021

 

Την 28η Οκτωβρίου 2021, στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού της Επετείου του «Όχι»,  η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ., του Ιδρύματος με την επωνυμία «Κληροδότημα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη-Σύρου», τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον covid-19, επισκέφθηκαν το παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων στη Σύρο, το οποίο εκπροσώπησε η Πρόεδρος του, κα Χριστίνα Λιγοψυχάκη – Δενδρινού, ώστε να γιορτάσουν μαζί αυτή την σημαντική ημέρα. Συμμετείχε η χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και μας ταξίδεψε σε παλιές όμορφες εποχές της ιστορίας μας.

 

 

 

: Η χορευτική ομάδα του ΛΕΣ, χορέυοντας παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας.28/10/2021

 

Το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, το οποίο στεγάζεται στο μέγαρο Πετρίτζη, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού ,που το Ίδρυμα Μωραΐτη Σύρου ,στα πλαίσια του πολιτισμού των σκοπών του, ευεργετεί και βοηθά να συνεχίζει το πολιτιστικό του έργο. Πρέπει επίσης να σημειωθεί το γεγονός οτι η αείμνηστη ευεργέτιδα Μαγδαληνή Μωραΐτη, ήταν Μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, το οποίο και στήριζε από το έτος 1980.

 

 

 

Η χορευτική ομάδα του ΛΕΣ,φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες από όλα τα μέρη της Ελλάδας.28/10/2021

 

Η Πρόεδρος του ΛΕΣ κα Χριστίνα Λιγοψυχάκη – Δενδρινού, ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ., του Ιδρύματος με την επωνυμία «Κληροδότημα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη-Σύρου», για την μέχρι τώρα προσφορά του Ιδρύματος Μωραΐτη Σύρου και εξήγησε το πόσο σημαντική είναι αυτή η ετήσια χορηγία που λαμβάνουν από το Ίδρυμα, ώστε να καταφέρνουν να υλοποιούν τους σκοπούς τους και να συνεχίζουν την παράδοση από γενιά σε γενιά.

 

 

 

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ., του Ιδρύματος με την επωνυμία «Κληροδότημα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη-Σύρου», ευχαρίστησαν την Πρόεδρο κα Χριστίνα Λιγοψυχάκη – Δενδρινού, όπως επίσης και την χορευτική ομάδα του ΛΕΣ, για την φιλοξενία τους και το όμορφο θέαμα που τους προσέφεραν και εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν με τους οικονομικούς πόρους που θα τους επιτρέπεται από το Ίδρυμα, για τους σκοπούς της Παιδείας και του Πολιτισμού, να τους χορηγούν και για να  είναι σε θέση να υλοποιούν τις ανάγκες τους και να μεταλαμπαδεύουν τις ρίζες και τις παραδόσεις μας στις νέες γενιές.

Μέσα στο κτήριο του ΛΕΣ, η επιγραφή των ευεργετών αυτού, στους αποίους ανοίκει και το Ιδρυμα Μωραΐτη Σύρου.

Το Μέγαρο Πετρίτζη, στο οποίο στεγάζεται το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου.