Επίσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ’οίκον Νοσηλείας Σύρου


 

Επιγραφή του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ’ οίκον Νοσηλείας- Σύρου, μέσα στο κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου όπου στεγάζεται.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ., του Ιδρύματος με την επωνυμία «Κληροδότημα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Σύρου», την 29η Οκτωβρίου 2021 και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον covid-19, επισκέφτηκαν το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ’ οίκον Νοσηλείας Σύρου. Εκεί τους υποδέχθηκε, η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Ζησίδου Αγνή, ο Ταμίας του Συλλόγου, κος Απέργης Νικόλαος και η Γραμματέας του Συλλόγου, κα Δουράτσου Σπεράντζα. Ο εν λόγω Σύλλογος είναι ένας από τους Συλλόγους της Σύρου, που ευεργετούνται από το Ίδρυμα Μωραΐτη Σύρου.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ., του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ’ οίκον Νοσηλείας Σύρου, ενημέρωσαν τους παρισταμένους για το έργο του Συλλόγου και για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε οικογένειες της Σύρου από το έτος 1955, πραγματοποιώντας με την ομάδα νοσηλευτών, νοσηλείες κατ’ οίκον  σε ανθρώπους που ζουν μόνοι τους, σε ηλικιωμένους, είτε σε ανθρώπους που είναι σε χρόνια κατάκλιση, είτε αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας προσωρινά και χρειάζονται μια εξειδικευμένη φροντίδα, την οποία δεν μπορεί να παρέχει το περιβάλλον τους ,καθώς επίσης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ακόμα με την ομάδα νοσοκομείου, επισκέπτονται  στο Νοσοκομείο ασθενείς χωρίς συγγενείς ή συνοδό και τους προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζονται. Επιπλέον, με την ομάδα γηροκομείου επισκέπτονται όλα τα γηροκομεία του νησιού, μεταφέροντας στους ηλικιωμένους γέροντες και γερόντισσες τα νέα του τόπου και κρατώντας τους συντροφιά, ώστε να δίνουν ένα άλλο ενδιαφέρον στην καθημερινότητά τους. Πρέπει να σημειωθεί πως όλες οι παραπάνω δράσεις του Συλλόγου, προσφέρονται αφιλοκερδώς στην κοινωνία της Σύρου και τα έξοδα όλων αυτών βαραίνουν τον Σύλλογο και μόνο.

: Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μωραΐτη Σύρου, κα Ζαρμπώνη Μαργαρίτα, η Γραμματέας του Ιδρύματος Μωραΐτη Σύρου, κα Ψιλοπούλου Αγγελική, η Ταμίας του Ιδρύματος Μωραΐτη Σύρου κα Πλυτά-Δεκαβάλλα Ειρήνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κατ’ οίκον Νοσηλείας κα Ζησίδου Αγνή, ο Ταμίας του Συλλόγου Κατ’ οίκον Νοσηλείας κος Απέργης Νικόλαος, η Γραμματέας του Συλλόγου Κατ ’οίκον Νοσηλείας κα Δουράτσου Σπεράντζα και εξωτερικοί συνεργάτες του Ιδρύματος Μωραΐτη Σύρου.

Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του  Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ’ οίκον Νοσηλείας Σύρου, ευχαρίστησαν τους παρισταμένους για την μέχρι τώρα οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Μωραΐτη Σύρου προς τον Σύλλογο, εκφράζοντας το πόσο σημαντική είναι η οικονομική βοήθεια που λαμβάνει ο Σύλλογος. Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ., του Ιδρύματος με την επωνυμία «Κληροδότημα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Σύρου», ευχαρίστησαν και εκείνοι με την σειρά τους, τα παρευρισκόμενα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ’ οίκον Νοσηλείας Σύρου, για την ευγενική φιλοξενία στο γραφείο τους και για την αναλυτική ενημέρωση που τους παρείχαν και εξέφρασαν από μέρους τους την επιθυμία να συνεχίσουν με τους οικονομικούς πόρους που θα τους επιτρέπεται από το Ίδρυμα, για τους σκοπούς της  Φιλανθρωπίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να τους χορηγούν και να σταθούν δίπλα τους στα πλαίσια της συνεργασίας, για να καταφέρνουν να υλοποιούν τις ανάγκες του Συλλόγου και να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους, ώστε να εξακολουθεί να εξυπηρετείται σε αυτά τα συγκεκριμένα σοβαρά θέματα η κοινωνία της Σύρου.